Portfolio

Portfolio.

Hieronder vind je een greep uit mijn werkervaring en projecten als contentmarketeer en copywriter. Van SEO-content tot e-mail nieuwsbrieven, van reizen tot sport, en nog veel meer. Zowel in Engels als Nederlands.

Voor specifieke vragen over projecten, get in touch!

 

Overzicht

 

Merken

 

Content marketing in travel

CheapTickets.nl (Travix)

Als in-house content manager bij Travix (internationale online travel agent) was ik verantwoordelijk voor de contentmarketingstrategie van de Benelux merken (CheapTickets, Vliegwinkel, BudgetAir). Buiten contentmarketing richtte ik me daarnaast ook op het ontwikkelen, coördineren en het uitvoeren van de lokale SEO- en e-mailmarketingstrategie. Dit in samenwerking met de ervaren in-house specialisten.

 

content-writing-email-travel

 

content-writing-blog-travel

 


 

CRM en content marketing in sport

Unibet (Europa en Australië)

Als in-house content manager bij Unibet - een van de grootste Europese spelers in online sportwedden en online casino - beheerde ik de promotionele- en redactionele kalenders van on-site content voor diverse markten. Andere belangrijke verantwoordelijkheden omvatte het ontwikkelen, leiden en uitvoeren van de (CRM) contentstrategie middels cross-channel communicaties (van e-mail tot pushmelding) en het opzetten van retentie-, reactivatie-, upsell- en cross-sell campagnes voor spelers van verschillende segmenten.

Locaties: Londen, UK, en Sydney, Australië.

 

 


Geschreven blogs

In een tijdperk waar ieder merk zijn eigen tone-of-voice uitstraalt, is het cruciaal voor copywriters om de schrijfstijl iedere keer opnieuw aan te passen aan de doelgroep. Over de jaren heb ik hiervoor voor (enorm) uiteenlopende doelgroepen geschreven: van de young rebel die met hippe taal, hashtags en emoji's communiceert (Tele2) tot het gepensioneerde oude koppel die op de camping in Zuid-Frankrijk probeert de satelliet-tv aan te sluiten (Canaal Digitaal). Hieronder vind je een aantal van de geschreven blogs.

Side note: niet alle door mij geschreven blogs zijn onder mijn naam gepubliceerd.

 

Tele2

 


Canal Digitaal


Online.nl


CheapTickets.nl

blog-travel

 


 

Webteksten voor webshops (e-commerce)

Pro-tect Locks

Voor de makeover van hun webshop, heb ik de nieuwe webteksten voor Pro-tect Locks geschreven. Fresh en clean, gemakkelijk om te lezen en geoptimaliseerd voor Google.

 

pro-tect-web-copy

 


Max&Luna.nl

Met als doel om de SEO-prestaties van Max&Luna te blijven verbeteren heb ik de productbeschrijvingen en meta-data van diverse producten geschreven. Vriendelijk voor zoekmachines én mensen.

 

 


 

Vertalingen

Agrio

Met talloze agrarische vakmagazines in hun portfolio biedt Agrio een unieke kans om te adverteren aan specifieke doelgroepen in de agrarische sector. Om buitenlandse adverteerders aan te trekken moest het Nederlandse mediakit nog wel naar Engels worden vertaald.

 

 


 

Contact

Benieuwd wat The Writing Dutchman voor jou kan betekenen? Vul onderstaand formulier in of bekijk onze contactgegevens